Geef om je Stad

Klopt jouw hart ook voor Utrecht? GEEF OM JE STAD! 

Met haar projecten wil Sharing Arts Society inwoners van de stad Utrecht verbinden. Daarbij is Sint Maarten is de grote inspirator. Sint Maarten is het Feest van het Delen.

Sinds 2019 organiseert Sharing Arts Society de inzameling Geef om je Stad.  Met je donatie steun je de gratis masterclasses, workshops en lampionpakketten van de Ronde van Sint Maarten. Wij zorgen ervoor dat iedereen kan meedoen aan gratis workshops, masterclasses en lampionpakketten, zodat geld geen belemmering hoeft te zijn. De Parade is er voor iedereen! We werken daarvoor samen met de Armoedecoalitie Utrecht. Daarnaast steun je Stichting Noodhulp Utrecht. Zij besteden jouw gift aan schoolspullen voor kinderen in armoede. Denk aan een bijdrage voor een schoolreis, een laptop of een fiets om mee naar school te kunnen. Elke gift is welkom!

Stichting Noodhulp Utrecht helpt Utrechters die niet verder kunnen en wie er geen enkel loket meer is waar ze naartoe kunnen. Voor mensen die geen geld hebben voor de meest basale behoeften zoals gas en elektriciteit, een woning, schoolreis voor de kinderen of andere zaken om hun leven op orde te krijgen. Als er geen enkele regeling meer bestaat, is Stichting Noodhulp er. Dit zijn geen theoretische situaties, ze komen dagelijks voor, ook in onze stad.  

Draag bij met je bedrijf
Wil je als bedrijf doneren of een inzameling organiseren onder klanten of personeel? Ook dat is mogelijk. Neem contact met ons op, zodat wij jouw actie mede kunnen vormgeven. Mail joost@sharingartssociety.com voor meer informatie.

Armoede is een hardnekkig en toch wel een beetje verborgen probleem dat dichterbij is dan je denkt. Per schoolklas zijn er gemiddeld 2 kinderen die opgroeien in armoede, en in de straat waar je woont en zelfs op je werk komt het voor dat mensen de eindjes maar nauwelijks aan elkaar weten te knopen. Scheiding, ziekte, werkloosheid, corona of domme pech kunnen leiden tot inkomensverlies. En helaas leiden financiële problemen maar al te vaak tot sociaal isolement; geen geld om de vaste lasten van te betalen, geen geld om mee te doen aan sociale activiteiten en het moeilijk vinden om hulp te vragen.