De masterclass is een 8-weekse cursus waarin je zelf een lichtsculptuur gaat maken voor de Ronde van Sint Maarten. Onder leiding van kunstenaar Jurrian van den Haak dompel je je onder in een creatief proces dat voor een deel met de groep en voor een deel individueel is.

Wat ga je doen

Samen onderzoeken we het thema, dit jaar ‘Kansen om te leren voor iedereen, je hele leven lang’, waarna we dat stapje voor stapje vertalen in de traditionele Chinese lampion techniek die we gebruiken voor de sculpturen. Je leert alle aspecten: het ontwerpen en maken van het geraamte van wilgentenen, het solderen van een led-licht draadboom en het plakken van de papieren huid van het sculptuur. Ervaring is niet nodig! 

Data: 8 donderdagen, start op do 9 september. Daarna op do 16, 23 en 30 september, do 7, 14  en 28 oktober. (herfstvakantie 21 okt geen les) 

Tijd: 19.30 – 22:00 uur

Locatie: bij Utrecht Natuurlijk in Castellum Hoge Woerd Leidsche Rijn

Deelname: gratis, een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd

Aanmelden: uiterlijk 5 september via https://sharingartssociety.stager.nl/web/tickets/111100970

Naast deze avonden zijn er een drietal weekenddagen die gebruikt kunnen worden als vrije werkmomenten. Houd er rekening mee dat je enige tijd nodig zult hebben op een of meerdere van deze dagen om je werk af te maken. Op de volgende data kun je dan vrijblijvend terecht: zaterdag 23 oktober, zaterdag 30 en zondag 31 oktober steeds tussen 10.00 en 17.00 uur

Afhankelijk van de presentatievorm die we kiezen tijdens de masterclass hebben we op vrijdag 5 november een deel van de dag nodig voor opbouw op locatie (mogelijk niet iedereen nodig, stemmen we tzt af). Houd er daarnaast rekening mee dat iedereen een rol heeft tijdens de Ronde van Sint Maarten op de avonden van vrijdag 5 en zaterdag 6 november. 

Heel graag tot bij de Masterclass!

 

De masterclass Lichtsculpturen maken is een project van Sharing Arts Society. Met dank aan Utrecht Natuurlijk.