Het Grote Utrecht Stadsdiner

In 2020 vond voor de eerste keer het Grote Utrecht Stadsdiner plaats, een afscheidscadeau van Stichting Dialoog aan de stad Utrecht. Hierbij zaten op zaterdag 17 oktober 2020 8000 Utrechters als één grote familie met elkaar aan tafel.

We deelden een maaltijd & verhalen met elkaar, verspreid over verschillende plekken in de stad. En thuis kon je -online- aanschuiven. Want samen eten verbindt, en dat is in deze moeilijke corona-tijd belangrijker dan ooit!

Chefkok Jasper Kaan bedacht een recept dat door heel Utrecht bereid werd. Iedere Utrechter kon een gratis pakket bestellen met ingrediënten en het recept. Tevens kon men doneren aan Stichting Voedselbank Utrecht. Deze actie bracht ruim €5.800 op.

Onder het eten kon iedereen kijken naar een talkshow die live uitgezonden werd op UStad. Presentatie was in handen van Ronald Giphart en Gabriel Erlach.

Sharing Arts Society organiseerde het Grote Utrecht Stadsdiner in samenwerking met de Armoedecoalitie Utrecht. Ook in 2021 wordt het Grote Utrecht Stadsdiner weer georganiseerd op Wereldarmoededag.