De Slag om Hoog Catharijne is al weer het zevende politieke toneelstuk over een typisch Utrechtse geschiedenis, gespeeld door een troep super enthousiaste doorgewinterde en nog verse leden van de Gemeenteraad en het College van B&W. In welke andere stad kan zoiets?

Zet zaterdag 14 september maar in je agenda! De politieke acteertalenten spelen dan (tijdens Open Monumentendag in combinatie met het Uitfeest) drie voorstellingen in de Raadszaal. Kaarten zijn een half uur voor aanvang van elke voorstelling gratis verkrijgbaar aan de poort van het oude, vers verbouwde Stadhuis.

Stadhuistoneel 2019 speelt in het jaar 1963: de toekomst heet Auto en de stad moet toegankelijk worden voor dit symbool van vrijheid en gelijkheid. Wat begint met een idee voor een parkeergarage eindigt in een grotesk plan voor een complete herziening van het stadscentrum. Er moet gesloopt, gebouwd en gedempt worden.

Een coproductie van het Stadhuis met Theater Kikker, Sharing Arts Society en Aluin.
Tekst en regie: Erik Snel en Paul Feld. 

Uitvoerenden: Victor Everhardt, Anke Klein, Jan Karens, Ellen Bijsterbosch, Heleen de Boer, Peter van Corler, Fred Dekkers, Dimitri Gilissen, Eva Oosters, Queeny-Aimée Rajkowski en Ruurt Wiegant.

De gratis toegangskaarten zijn een half uur voor aanvang van iedere voorstelling af te halen bij de kaartuitgifteplek op het Stadhuisplein. De raadzaal heeft een beperkt aantal zitplaatsen, dus wees op tijd.

13:30-14:00 uur

15:00 -15:30 uur

16:30-17:00 uur