De Ronde van Sint Maarten

In 2020 was alles anders. De nieuwe aangescherpte maatregelen rondom COVID-19 hadden ook consequenties voor de Ronde van Sint Maarten. Dit evenement, dat was bedacht als alternatief voor de Sint Maarten Parade in de binnenstad en het Vuur van Sint Maarten in Leidsche Rijn, zou op 6 en 7 november 2020 plaatsvinden op het Berlijnplein in Leidsche Rijn.

De opzet was weliswaar coronaproof, maar gezien de oplopende besmettingscijfers is het niet verantwoord om publiek en deelnemers fysiek bijeen te brengen.

Film: de Ronde van Sint Maarten@home
De Sint Maarten Parade trok in 2020 niet door de binnenstad maar kwam bij je thuis. Op RTV Utrecht en UStad werd een film uitgezonden waarin makers en partners in de wijken lieten zien wat voor moois ze gemaakt hadden aan lichtsculpturen, muziek, dans, circus, etc. Elke performance heeft een mini-opbouw. Het Leidsche Rijn College laat bijvoorbeeld 120 sculpturen zien die door leerlingen worden getoond in 1 minuut. FC Utrecht supporters rollen een giga spandoek uit op het veld met de tekst ‘Utrecht dat zijn wij’.

We kunnen niet samenkomen maar het gevoel van saamhorigheid blijft! De film “de Ronde van Sint Maarten@home” duurt 50 minuten en is hieronder terug te zien.

Meer informatie en verhalen zijn te vinden op rondevansintmaarten.nl