De Ronde van Sint Maarten

De Ronde van Sint Maarten, op vrijdag 5 en zaterdag 6 november, is een magisch openluchtfeest in hartje Leidsche Rijn. Je loopt een route van ongeveer een uur langs tientallen lichtsculpturen en wordt onderweg verrast door optredens van koren, orkesten, dansers, clowns en theatrale acts.

Ieder jaar kiezen we een actueel thema. Het thema in 2021 is ‘kansen om te leren voor iedereen, je hele leven lang’. Wat je tegenkomt in de Ronde is hiervan een creatieve verbeelding. Als inspiratiebron voor de lichtsculpturen en acts gebruiken we de verhalen die we verzameld hebben rond het thema kansen om te leren en de strijd tegen armoede. Wil je ons jouw verhaal vertellen? Mail naar deeljeverhaal@sharingartssociety.com. Kijk hier de oproep van onze verhalenbankier.

Doneer aan onze inzamelingsactie Geef om je Stad; je geeft aan Stichting Noodhulp Utrecht en zorgt dat de workshops, masterclasses en materialen voor lampions gratis kunnen blijven voor iedereen!

Film: de Ronde van Sint Maarten @ home 2020

In 2020 was alles anders. De nieuwe aangescherpte maatregelen rondom COVID-19 hadden ook consequenties voor de Ronde van Sint Maarten. Dit evenement, dat was bedacht als alternatief voor de Sint Maarten Parade in de binnenstad en het Vuur van Sint Maarten in Leidsche Rijn, zou op 6 en 7 november 2020 plaatsvinden op het Berlijnplein in Leidsche Rijn.

De opzet was weliswaar coronaproof, maar gezien de oplopende besmettingscijfers was het niet verantwoord om publiek en deelnemers fysiek bijeen te brengen.

De Sint Maarten Parade trok in 2020 niet door de binnenstad maar kwam bij je thuis. Op RTV Utrecht en UStad werd een film uitgezonden waarin makers en partners in de wijken lieten zien wat voor moois ze gemaakt hadden aan lichtsculpturen, muziek, dans, circus, etc. Elke performance heeft een mini-opbouw. Het Leidsche Rijn College laat bijvoorbeeld 120 sculpturen zien die door leerlingen worden getoond in 1 minuut. FC Utrecht supporters rollen een giga spandoek uit op het veld met de tekst ‘Utrecht dat zijn wij’. De film “de Ronde van Sint Maarten@home” duurt 50 minuten en is hieronder terug te zien.

 

Meer informatie over De Ronde van Sint Maarten 2021 is te vinden op rondevansintmaarten.nl.