Dit zijn de vier gastkunstenaars van De Grote Trek van Leidsche Rijn 2016.

FANFAKIDS (uit Brussel in België)
Piepjonge trommelaars, gewend aan lopend muziek maken

Fanfakids (Brussels, Belgium)

Percussie en stomende ritmes!
De Fanfakids is een groep talentvolle jonge muzikanten tussen 8 en 14 jaar oud van jeugdhuis Centrum West-D’Broej in Molenbeek. Ze spelen een mengeling van Zuid-Amerikaanse en (Noord) Afrikaanse ritmes op zelfgemaakte trommels en geïmporteerde tambourines, bellen, nfars, checkeres, enz. Met 16 man sterk komen ze naar Utrecht om de Grote Trek van Leidsche Rijn van kleur en muziek te voorzien. www.fanfakids.be

JOÃO JUNIOR (uit SÃO PAULO in BRAZILIE)
Maker van kleurrijke, multidisciplinaire optochten

Joao

Straattheater act uit Sao Paolo
João Junior uit São Paulo startte zes jaar geleden een community arts organisatie in een van de armste wijken van Sao Paulo. Hij noemt zijn groep Estopô Balaio, wat zoiets betekent als ‘een niet te stoppen drang om je uit te drukken’. Als inspiratie gebruikt hij de ervaringen en spullen van mensen uit de omgeving. Lees meer over deze kunstenaar.

MARIA GOMIDE (uit BELO HORIZONTE in BRAZILIE)
Circusartieste, straatkunstenaar, poppenmaakster, Carroça de Mamulengos

 Maria Gomide (Belo Horizonte, Brazil)

Circus zit haar in het bloed
Maria uit Brazilië is lid van een vermaard familiecircusgezelschap dat al 40 jaar in een bus non stop door Brazilie rond trekt. Het heet Carroça de Mamulengos, wat zoiets betekent als ‘wagen vol met poppen’. Waar ze neerstrijken maken ze via interactieve workshops (volgens Maria ‘levende ervaringen’) clowneske optochten met enorme poppen en circusvoorstellingen, samen met de plaatselijke bevolking.

SIFISO MAJOLA (uit DURBAN in Zuid Afrika)
Zulu danser & choreograaf van optredens vol street dance tijdens optochten

 Sifiso Majola (Durban, South Africa)

Dans dans dans!
Sifiso is een professionele, internationaal succesvolle danser uit Zuid-Afrika. Hij is naast zijn internationale carrière (hij danste onder meer bij Introdans in Arnhem) verbonden aan de Flatfoot Dance Company. Als community-dansexpert geeft hij dansprogramma’s op straat in townships van Zuid-Afrika. Uniek aan Flatfoot is hun vermogen om de Zuid-Afrikaanse dans te combineren met sterke hedendaagse danstechniek en performance. Lees meer over Sifiso.