Leidsche Rijn is een zomers festival rijker: De BerlijnLijn. Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september nemen zeven cultuurlocaties waaronder Sharing Arts Society, Roodnoot, Pathé, RAUM en De Vrijstaat je mee in een bomvol programma van dans, muziek, performance, beeldende kunst, pony’s, film en nog veel meer. Stap op de BerlijnLijn, stempel je strippenkaart en ontdek wat de cultuurstraat van Leidsche Rijn Centrum te bieden heeft! Toegang is gratis.

Maak vast je lampion voor Sint Maarten!

Loop binnen bij de hooischuur van de Vrijstaat om vast een mooie lampion te maken voor de Sint Maarten Parade . Eén van onze vaste workshopbegeleiders, Jurrian van der Haak, begeleidt je daarbij. Houd er rekening mee dat deze activiteit circa twee uur duurt. Voor kinderen onder de 8 jaar is begeleiding gewenst door een volwassene. Deelname is gratis en je hoeft je niet van te voren aan te melden.

Verder wordt RAUM tijdens de BerlijnLijn omgetoverd tot Berliner Garten met een stadscamping inclusief zwembad. Bij De Vrijstaat Zoo kun je genieten van de exposities en performances die jonge kunstenaars maakten samen met professionals in de kunstvakantieweek. Bij Boerderij Roodnoot kun je opstappen voor een ponyritje en de schapen bewonderen. Pathé houdt het nog even spannend, maar verwacht een spektakel op het dak

Foto: Thomas Lenden